Embryologie

Functie creëert vorm. Indien dit het geval is, hoe dient men dan de embryologische ontwikkeling te begrijpen? In het algemeen beperkt de embryologische literatuur zich meestal tot de beschrijving van de vroegste vorm van de mens.

Docenten

Aankomende nieuwe seminariereeksen

 • Embryologie

  Embryologie

  Finland

  Postponed due to corona regulations

 • Embryologie

  Embryologie

  Lille, Frankrijk

  7 oktober 2021 - 26 maart 2023

 • Embryologie

  Embryologie

  Porto, Portugal

  18 november 2021 - wordt nog bepaald

 • Embryologie

  Embryologie

  Warsaw, Polen

  13 januari 2022 - 4 juni 2023

Functie creëert vorm. Indien dit het geval is, hoe dient men dan de embryologische ontwikkeling te begrijpen? In het algemeen beperkt de embryologische literatuur zich meestal tot de beschrijving van de vroegste vorm van de mens. Een duidelijke en bruikbare verklaring met betrekking tot het ontstaan ervan ontbreekt echter doorgaans.

Daarentegen biedt de beschrijving met behulp van de "metabole en morfokinetische ontwikkelingsvelden van Prof. Blechschmidt" een dynamische verklaring van de gehele ontwikkeling. Een verklaring met duidelijk begrijpbare principes en mechanismen. Deze leiden niet enkel tot een uitgebreidere theoretische kennis, maar kunnen daarnaast in de osteopathie diagnostisch en therapeutisch worden aangewend.

Opgelet

De cursus "Embryology" is een meerjarig traject. Bij een inschrijving volgen automatisch uitnodigingen voor de volgende seminaries. Een deelnemer kan niet dwars instappen maar kan ten allen tijde zijn deelname beëindigen.