Anne Marx

M.D.

Mijn naam is Anne Emmanuelle Marx, ik ben geboren in 1984, heb Franse roots en woon in Konstanz. Al in mijn jeugd begeleidde ik mijn vader in zijn werk als fysiotherapeut en vond zo de toegang tot de anatomie. Als een competitieve atleet op het gebied van roeien heb ik ook intensief te maken gehad met het bewegingsapparaatfysiologische bewegingen en training met je eigen lichaamsgewicht. De nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over het menselijk lichaam heeft me ertoe aangezet geneeskunde te gaan studeren.

Eerst voltooide ik een stage als paramedicus, voordat ik mijn opleiding tot medisch voorbereidingstechnicus van 2006-2008 in Bochum had afgerond. Daarna werkte ik tot begin 2009 aan het Instituut voor Anatomie en Celbiologie in Heidelberg als preparator. Sindsdien begeleid ik op part-time basis en met veel plezier anatomische cursussen.

Sinds 2015 ben ik gediplomeerd arts en werk ik in een psychiatrisch centrum. Hier is de holistische kijk op het menselijk lichaam, volgens het motto: "Mens sana in corpore sano", belangrijk voor mij. Ik heb de passie voor anatomie en embryologie behouden en kijk er naar uit om dit te delen met mensen van verschillende medische beroepen en die een gemeenschappelijk doel hebben.

Aankomende nieuwe seminariereeksen

Gedoceerd door Anne Marx

  • Anatomie Dissectie

    Anatomie Dissectie

    Heidelberg, Duitsland

    16 - 18 augustus 2024

Book mockup

Ontdek het boek

Life as a verb